Čerstvost jídel jako alfa omega firemního stravování.
Jak zajistit čerstvost jídel ve firemním stravování
Technologie používané k uchování čerstvosti jídel ve firemním stravování
Abychom v Lunchboxu zajistili maximální čerstvost, kombinujeme tradiční kuchařské hodnoty s nejmodernějšími technologiemi. Jídla připravujeme s ohledem na to, aby si uchovala chuť a také nutriční hodnoty. Tím se lišíme od běžného závodního stravování nebo klasické kantýny.
-
Šokové zchlazení: Hned po dokončení vaření naše jídla šokově zchlazujeme pomocí profesionálních zařízení, tzv. šokerů. Tento proces snižuje teplotu pokrmů během několika minut, čímž se zabrání množení bakterií a jídlo si uchovává čerstvost i během přepravy.
-
Ochranná atmosféra: Po naplnění krabiček plníme prostor speciálním plynem, který vytváří ochrannou atmosféru. Tento proces zabraňuje přístupu vzduchu a zpomaluje proces stárnutí jídla. Díky tomu si pokrmy zachovávají svou kvalitu až do okamžiku, kdy je ochutnáte.
-
Denní výroba: Saláty připravujeme tentýž den, kdy je doručujeme, aby byly vždy křupavé a čerstvé. Ostatní pokrmy vaříme s denním předstihem, aby měly optimální chuť i strukturu.
Dodávka potravin a doba zpracování ve firemním stravování
Kvalita surovin je v Lunchboxu základem, na kterém stavíme. Spolupracujeme se sítí kantýn Goodlunch a co můžeme, to odebíráme od lokálních zemědělců a farmářů. Například brambory odebíráme přímo z farmy Harvan.
Denní výroba jídel nám umožňuje minimalizovat odpad. Zákazníci si mohou své objednávky vytvořit s denním předstihem nebo až do 9:00 v den doručení. Díky tomu můžeme efektivně plánovat výrobu a zamezit plýtvání. Každá šarže pokrmů je navíc uchovávána pro kontrolu kvality – to nám umožňuje kdykoliv zkontrolovat, že naše jídla splňují nejvyšší standardy.
Jak čerstvost ovlivňuje chuť a nutriční hodnoty ve firemním stravování
V Lunchboxu věříme, že čerstvost je klíč k úspěchu a právě proto ji máme na prvním místě. Sezónní nabídku přizpůsobujeme dostupnosti čerstvé zeleniny, což nám umožňuje vytvořit funkční a pestrý jídelníček.
Nad jídlem přemýšlíme prakticky stejně, ať jde o Bun Bo Nam Bo, anebo kuře na paprice s knedlíkem. Všechno je čerstvé, každý den balíme, každý den vaříme a každý den dovážíme k vám.